Om oss

KOMPOSTBUTIKEN


ägs och drivs av Västfront Produktion ekonomisk förening.

Vi bildade den 1992 med det stolta syftet att främja både kultur och vår miljö. Sedan dess har vi vässat vår affärsidé som är att "Erbjuda varor och tjänster som kan ge den enskilda människan möjlighet att agera för en hållbar samhällsutveckling".


KOMPOSTBUTIKEN är helt unik. Den har en verkstad där vi snickrar våra komposter. Där finns rara maskar att köpa och där finns även försäljning av ekologiska varor, växthus för mönjeliljor samt kontor för skivbolaget Västfront Produktion. Dessutom fylls den ofta av vänliga hundar med glada svansar. Den har funnits sedan 1994.


En dag för några år sedan stod det klart för oss att ingen i Majorna längre kallade butiken för Kompostbutiken. Man pratade istället om Leffe, han på hörnet. Och visst var det lite märkligt när någon frågade "Var har du köpt den där underbara ekologiska parmesanosten lagrad 24 månader? I Kompostbutiken!"

Vi döpte om våra lokaler till Leffe på hörnet.


Västfront representeras också av Anna Bisther, marinbiolog och journalist. Efter tio år på havet bland valar och norrmän är det nu mest journalistik. Frilansjournalistik, som ofta och gärna handlar om naturvetenskap. Och miljöfrågor. Basen är då Reportagebörsen nere vid Kronhusbodarna.


Kontaktperson för föreningen är Leif Strandh, leif.strandh@kompostbutiken.com

En presentation av mig... och vad som upptar mycket av min tid nu för tiden; nämligen kompostering och komponering. Framfört på Helsjöns folkhögskola i april 2020.

Vårt nya skyltfönster layoutat av Johan Åberg.

Följ oss på Facebook/Leffe på hörnet

KOMPOSTBUTIKEN/Leffe på hörnet, Såggatan 61, 414 67 GÖTEBORG, 0736/65 20 08, e-post: till kompostbutiken.com