Villamulle

Bredd 1,15 m, höjd 0,85 m, djup 0,67 m

Åldrande villamulle som står i Botaniska Trädgården, Göteborg

Beställ din mullbänk direkt från Kompostbutiken.

Maila till@kompostbutiken.com eller ring mig på 0736/65 20 08

Vem vördar honom,

den djupe, den lugne odlaren,

den evige grå lille bonden i jordens mull

Harry Martinsson

Dyngmask följer med när du köper en mullbänk direkt i butiken av oss. Här i Majorna kan du även köpa en aktiv sats med dyngmask för 250:- inkl moms.

Villamullen - 500 liter

4.500:- inkl moms


Perfekt för en familj med liten trädgård


Villamullen 500-liter är en lärkträkompost som förvandlar ditt matavfall till näringsrik jord. Komposten består av två fack och är beräknad att klara bioavfall från en familj med trädgård. Kompostmassan i ett fack som blivit fullt ligger kvar på plats och mognar medan man jobbar vidare med att fylla fack två. Mullbänken installeras med ett startpaket mask för att påskynda omvandlingen av det organiska avfallet till jord. Då andra facket fyllts är i regel det första facket moget och kan användas till odling. Observera att denna jord är mycket näringsrik - perfekt till odling av rotfrukter, gurka, tomater, potatis...! 

Villamullen är försedd med avtagningsbara luckor för tömning resp fyllning vilket underlättar den löpande skötseln. Ett finmaskigt rostfritt nät i botten samt ca 10 cm upp längs kanterna hindrar smågnagare att ta sig in.

Mullbänken tillverkas i lärkträ som ej behöver impregneras för att klara en längre hållbarhetstid. Villamullen isoleras med 10 cm stratocell.

KOMPOSTBUTIKEN/Leffe på hörnet, Såggatan 61, 414 67 GÖTEBORG, 0736/65 20 08, e-post: till kompostbutiken.com