Kompostsservice

När ni ser oss susa fram på våra elcyklar i Majorna 

så kom fram och prata med oss.

Vi berättar gärna om hur vi och våra maskar jobbar

för att skapa Det svarta guldet - perfekt till odling!


Maila mig om ni är intresserade av att veta mer.

KOMPOSTBUTIKEN/Leffe på hörnet, Såggatan 61, 414 67 GÖTEBORG, 0736/65 20 08, e-post: till kompostbutiken.com

Se gärna vår video Det växer i Majorna

så får du en bra bild av hur vår kompostservice fungerar.

Kompostservice i Majorna/

Kungsladugård


Vi komposterar matrester från Familjebostäders hyresgäster som ska bli till fin kompostjord för hyresgästerna att odla med.
Sedan 2009, fram till 31 oktober 2019, har vi totalt komposterat ungefär 2,2 milj liter matrester. Vikten på detta är ca 626 ton, som inte behövt transporteras med lastbil på Göteborgs gator. Av detta blir ca 15% i volym kompostjord när kompostprocessen är klar. Det betyder samtidigt att vi har skapat ett lokalt kretslopp!


Två gånger i veckan tar vi hand om de matrester som de boende samlat in. Vi komposterar det i gårdarnas egna komposter, ser till att allt funkar fint och så skruvar vi igen locken så att inget skumt hamnar där.

Vi jobbar helt utan fossila avtryck. Vi elcyklar med våra kärror mellan soprum och komposter och maskarna äter och kalasar året om så länge vi sköter om dem, både i sommarhetta och vinterkyla.


En rolig miljöeffekt av vår kompostservice, är också att i soprummen på de gårdar med egna komposter har vikten på det brännbara avfallet minskat med över åtta procent. Som att människor blivit lite mer medvetna om – och lite bättre på – källsortering.