Om att odla

Tre tips


Om du har en odlingskrage rekommenderar vi att du tar en bärkasse kompostjord och lägger i botten på kragen. Täck sedan med vanlig jord så kan växtrötterna söka sig ner och ta del av näringen. Vill du jordförbättra din odlingskrage så tag max två kassar kompostjord och gräv runt på senhösten när växtsäsongen är slut.


Mängd gödning
Lägg märke till att vissa växter vill ha mycket gödning

(rotfrukter, tomater t ex) och vissa vill ha väldigt lite (kryddväxter, blommor t.ex.).

Läs på om hur dina plantor vill ha det.


Tomatfröer
Bli inte förvånad om du får en massa tomatplantor när du använder kompostjorden. Tomatfröer är nämligen omöjliga att kompostera – de gror. Livsviljan är så stark hos dem.


Pollinatörer

Blanda gärna dina odlingar med

plantor som blommor hela säsongen.

Då hjälper du insektslivet som är

så viktigt för att våra växter

ska trivas och ge oss goda skördar.

Pollinerarna ska också

ha plats bland odlingarna

KOMPOSTBUTIKEN/Leffe på hörnet, Såggatan 61, 414 67 GÖTEBORG, 0736/65 20 08, e-post: till kompostbutiken.com

Odla med kompostjord


Det är roligt att odla, och man behöver inte vara en expert för att det ska funka. Det räcker med att peta ner ett par frön, och efter lite omvårdnad kommer det upp något vackert och kanske ätbart. När man dessutom använder jorden från de egna komposterna, blir odlandet en del av naturens egna magnifika kretslopp.


I våra komposter i Majorna får vi nu fin gödning i form av kompostjord. Den experimentodlar vi med i någon av våra odlingskragar på gräsmattorna utanför butiken. Så drar vi upp plantor i vår butik eller odlar i någon av våra Made in Majorna-lådor. Allt för att inspirera till odling. På så sätt skaffar vi oss erfarenhet som vi gärna delar med oss av till er som vill odla.

Kom och besök oss!